2009 Rivierenroute

Dit jaar gaan we de reis gaan maken die onze ouders vroeger maakten, naar het Sauerland, het Zwarte Woud, de Bodensee, naar Rüdesheim en Augsburg. Dit jaar maken we een rivierenroute. Langs de Rijn vooral, langs de Donau en langs de mooie Franse rivier de Vienne. We bezoeken oude Duitse steden als Keulen en Würzburg, maar ook vrolijke wijnstadjes als Rüdesheim am Rhein.

Over vrolijk gesproken: chauffeur Jan de Boer is dit seizoen in een uitstekend humeur, want we drinken bier in München en we vertellen sprookjes in het Zwarte Woud, bij uitstek het bos waar de sprookjes vandaan komen. We schuwen zelfs een bezoek aan Tirol niet. Maar daarna reizen we langs de Blauwe Donau naar de oudste herberg van Duitsland, in het mooie stadje Freiburg, op de grens van Frankrijk. En daar trekken we langs de Vienne, van het Massif Central naar de Atlantische kust. Waar we eindigen in een havenkroegje in het dorp met de smakelijke naam Saint Michel Chef Chef. Een goede reis!

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 30 augustus 2009

Deze aflevering komt uit Frankrijk: van Limoges naar de westkust, waar de busreis van dit jaar eindigt.

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 23 augustus 2009

Deze aflevering komt uit Frankrijk: via Lyon en Perouges (een stukje Italië in Frankrijk) naar Clermont-Ferrand en de Auvergne.

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 16 augustus 2009

Peter is in Freiburg (oudste herberg van Duitsland) en de Franse waterplaatsen Vittel, Bar le Duc en Vichy.

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 9 augustus 2009

Peter is in München (bier en worst!) en het Zwarte Woud (de gebroeders Grimm).

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 2 augustus 2009

Peter is in Beieren, waar de oorlog nog niet vergeten lijkt en er wordt via de Romantische Strasse koersgezet naar Oostenrijk, voor een bezoek aan Peter en Heidi.

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 26 juli 2009

De bus rijdt in zuidelijke richting door Duitsland.

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 19 juli 2009

Deze aflevering komt uit Duitsland: via Koblenz langs de Rijn naar het wijnstadje Rüdesheim, waar net wijnfeesten worden gehouden.

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 12 juli 2009

Peter is in Duitsland, o.a. op de Ginsburger Heide (over Willem van Oranje) en in het plaatsje Wetzlar (over de jonge Werther).

Beluister

Route du soleil

Uitzenddatum: zondag 5 juli 2009

Peter blikt terug vanuit het Duitse wintersportstadje Winterberg op de mooiste momenten uit twaalf jaar Route du Soleil.

Beluister
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.