2010 Route de Russie

Mocht je dit jaar hebben gehoopt op een rustige Route waarbij we over hobbelige Franse binnenweggetjes rijden met links en rechts velden met korenblonde halmen, dan moet ik je teleurstellen. Het wordt dit jaar héél anders!.

We beginnen onze route dit jaar een stukje noordelijker, in Rusland. Na een lange omzwerving door dit onmetelijke land vervolgen we de Route naar Scandinavië; Finland en Noorwegen om precies te zijn. We doen o.a. Helsinki, de Noordkaap en Trondheim aan.

Het laatste deel van de Route van dit jaar voert ons door het mooie Ierse landschap, langs Belfast, Dublin en Connemara om echt af te sluiten midden in de ruige Schotse Hooglanden.

De Route de Russie (zoals we de reis dit jaar gedoopt hebben) is anders maar niet minder avontuurlijk! Ook namens de wederom meereizende Jan en Platina wensen we iedereen weer een goede reis!

Geef me de vijf!

Uitzenddatum: zondag 29 augustus 2010

In Gretna Green kun je een proefhuwelijk sluiten met een simpele handdruk. Peter en Platina moeten er niet aan denken, aan zo’n huwelijk; ze zijn het helemaal eens en...

Beluister

Heilige Huisjes

Uitzenddatum: zondag 22 augustus 2010

Platina vindt tijdelijk werk als stewardess en komt erachter wat voor topmanagers nog belangrijker is dan bonussen: KLM-huisje nr.72!

Beluister

De Zingende Brug

Uitzenddatum: zondag 15 augustus 2010

Op het eiland Inishmore praten met wat mannen in de pub over het Huis zonder Sleutel, de Man

Beluister
Route du Soleil 2010 fjord

Trollen in het Noorderlicht

Uitzenddatum: zondag 8 augustus 2010

De bus van Route du Soleil rijdt door Noorwegen, het land van de fjorden, en neemt en passant een paar liftende trollen mee.

Beluister
Route du Soleil 2010 lapland

Samen zijn

Uitzenddatum: zondag 1 augustus 2010

Een mooi lied van Willeke en de harde realiteit van het volk dat wij altijd de Lappen noemden, maar dat tegenwoordig bekend staat als de Samen.

Beluister

Berenroute of wolvenwandeling

Uitzenddatum: zondag 25 juli 2010

In Helsinki heeft Peter van Bruggen een geheimzinnige ontmoeting met een geheim agent die meer weet van de Plutonium-moord op Alexander Litvinenko in Londen. Zelf zal de...

Beluister

Een presentator verliefd

Uitzenddatum: zondag 18 juli 2010

Peter is zijn hart verloren in Sint Petersburg, of 'Meneer Van Bruggenburg', zoals chauffeur Jan, die niet van tutoyeren houdt, de stad steevast noemt... Presentatie:...

Beluister

Verborgen microfoontjes in Moskovisch gebak?

Uitzenddatum: zondag 11 juli 2010

Is dat een hazelnoot of een verborgen microfoontje op dat Moskovisch gebak? De Route du Soleil brengt een zondagmiddag door in de gekmakende metropool Moskou.

Beluister

Route van de wereldvrede

Uitzenddatum: zondag 4 juli 2010

Je verwacht het niet: dan sta je ergens midden in het Oeral-gebergte aan de start van het 13e seizoen. En in het Kremlin zit je ineens te vertalen tussen Obama en Poetin...

Beluister
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.